Home
Klassieke gitaren
Akoestische gitaren
Cursus gitaarbouw
Atelier
Reparatie
Contact
Links
 


 Gitaarbouw Jo Meesen
     
 


Wou je altijd al zelf een gitaar bouwen? Dan is dit misschien wel wat je zoekt.

Zelf een akoestische gitaar bouwen?

Ik help je graag bij het bouwen van je gitaar. Meteen een kwalitatief hoogwaardige gitaar bouwen is waarschijnlijk iets te hoog gegrepen. Maar het is mogelijk om een mooi afgewerkt en goed klinkend instrument te bouwen als je een beetje handig bent en geduldig te werk kunt gaan. Starten is mogelijk op elk moment. De lestijden worden in overleg bepaald.

Gereedschap voor het bouwen van je gitaar is beschikbaar. Heb je zelf ook nog wat basisgereedschappen dan kun je zelf thuis ook werken aan je gitaar.

Alle delen van de gitaar, zijkanten, rug, bovenblad, hals en toets, worden van massief hout vervaardigd. Voor de rug en zijkanten van de gitaar wordt vaak gekozen voor Indisch palissander, esdoorn, cypres of walnoot. Maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk. Voor het bovenblad van de gitaar wordt fichte of ceder gebruikt. Voor de toets meestal palissander of ebbenhout. Voor de hals ceder of mahonie.

Naar keuze kan het rozet (ook van echt hout) handmatig worden gemaakt of kant en klaar gekocht. Zelf ontwerpen en maken van het rozet maakt de gitaar wel heel erg persoonlijk en uniek.

Heb je interesse?  Informeer even of er nog plaats is.